آموزش نحوه اندازه گیری شلوار

اللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیـِّکَ الفـَرَج
یـک صلوات براے سلامتے وظهور آقا امام زمان
الّلهُمَّ صَلِّ عَلَے مُحَمَّدٍ و آلِ مُحَمَّدٍ و عَجّل فـَرَجَهم
آموزش نحوه اندازه گیری شلوار
با آموزش تصویری و واضح نحوه اندازه گیری شلوار در سایت علم کامل در خدمت شما عزیزان هستیم . همانطور که می دانید شلوار ها بر حسب اندازه قد و دمپا و کاربردشان به انواع مختلفی تقسیم می شوند و ما باید در ابتدا نحوه اندازه گیری ، الگو کشی ، برش و دوخت شلوار را آموزش ببینیم و در ادامه الگوی انواع شلوار ها را با هم کار خواهیم کرد .
تنوع در برش شلوار مدل های متفاوتی را به وجود میآورد . معمولاً انواع برش از الگوی پایه و اولیه شلوار شناخته می شوند . این تصاویر چهار روش اصلی به وجود آمدن مدل از الگوی پایه و اولیه شلوار ( یا تغییر پنس ها ، اوزمان ، برش ها و … ) را نشان میدهد.

شلوار کلوش و فون :
شلوار های کلوش و فون ، گشادی لبه شلوار بیشتر از کمر و شلوار به فرم A است. اوزمان ها از قسمت لبه شلوار شروع میشود و در کمر به صفر می رسد.
شلوار یکسره گشاد :
گشادی این شلوار ها از روی خط کمر تا لبه ی شلوار ، یکسره است. اوزمان های آن به یک اندازه و شلوار به فرم H است.
شلوار میخی :
شلوار در قسمت کمر گشاد ، در قسمت لبه تنگ و به فرم Y است . اوزمان ها از قسمت کمر شروع و در لبه شلوار به صفر میرسد .
شلوار ترکیبی :
تنوع در الگوی پایه این شلوار ها زیاد است . این شلوار ها ترکیبی است از سه روش قبلی ، همراه رشته های عمودی و افقی .

با توجه به فرم دامن و شلوار که قسمت تحتانی بدن را می پوشاند تقریباً تقسیم بندی و مدل ها و رفع عیوب دامن و شلوار یکسان است.
تغییر در اندازه فرم و بلندی شلوار موجب میشود که شلوارها در طرح ها و مدل های مختلفی ارائه شوند ، برخی از مدل های شلوار با اسم خاص مانند ( برمودا یا گلف ) نام برده می شوند .

الف: شلوار پسرانه: طول این شلوار بالاتر از زانو و حد فاصله بین فاق و زانو قرار می گیرد .
ب: شلوار برمودا: طول آن کمی بالاتر از زانو قرار می گیرد.
پ: شلوار گلف: طول آن پایین تر از زانو ، به نام ورزشی که در آن استفاده می شود ، نامیده می شود .
ت: شلوار بالاتر از مچ: طول آن بالاتر از مچ و پایین تر از ساق پا است .
ث: شلوار با بلندی کامل: طول این شلوار را کمی پایین تر از مچ و کمی روی پا را میگیرد.
اندازه گیری شلوار روی اندام:
برای شروع رسم الگوی شلوار شما نیاز به یکسری اندازه ها دارید .
برای اندازه گیری دقیق ، یک لباس چسبان بپوشید که برجستگی و خطوط اندام را نشان دهد . اندازه ها را با متر بگیرید و یادداشت کنید .

در این بخش فقط با اندازه های تحتانی بدن از کمر به پایین برای ترسیم الگو شلوار آشنا می شوید.
اندازه گیری شلوار به روش متریک
برای شروع مثل تمام اندازه گیری ها ابتدا نوار کرسله ( نوار کمکی اندازه گیری ) را دور کمر فرد می بندیم که می تواند بالاتر از شکم ، زیر شکم و یا روی شکم قرار بگیرد و این به عادت فرد که کمری شلوار را کجای اندامش قرار می دهد ، بستگی دارد .

دور کمر :
سپس با دو دست نوار را در پهلوی کمر بغلتانید تا کاملاً در گودی کمر قرار گیرد.
بعد از بستن نوار کمکی شما متر را از دور فرد عبور دهید ، دقیقا از همان جایی که نوار کمکی را بستید .
حال یک انگشت زیر متر قرار دهید برای رگلاژ متر و عدد را خوانده و یادداشت کنید . این عدد می شود دور کمر فرد . میزان گشادی یا تنگی کمر به شخص پوشنده لباس بستگی دارد.
بلندی باسن:
همانطور که متر را دور باسن بزرگ قرار داده اید و اندازه می گیرید ، با انتهای دیگر متر بلندی باسن را مشخص کنید . باید متر را مطابق شکل وسط قرار دهید . معمولاً بلندی باسن بزرگ بین (۱۸ تا ۲۳) سانتیمتر متغیر است.

بلندی فاق ( برآمدگی فاق )
روی صندلی یا میز ، صاف و محکم به حالت زاویه قائمه بنشینید ، پاها را صاف روی کف زمین قرار دهید .
با متر از خط کمر تا کف صندلی یا میز را ، از پهلو اندازه بگیرید . دقت کنید متر کاملا روی برجستگی پهلو قرار گیرد .
دور باسن :
یک خط کشT را موازی با خط ایستای اندام و مماس با شکم نگه دارید . سپس متر را دور برجسته ترین محل دور باسن بزرگ (۱۸ تا ۲۳ سانتیمتر پایین تر از خط کمر) قرار دهید متر رو به صورت کاملا افقی به سمت جلو بیارید و اندازه بگیرید . این روش اندازه گیری ، برای افرادی که شکم یا کمی برآمدگی شکم دارند ، گشادی لازم را مشخص می کند .

اکنون خط کش را بردارید و متر را با دست نگه دارید . سپس یک بار روی پاها بنشینید و بلند شوید . این کار کمک میکند میزان راحتی در حرکت شلوار را تشخیص دهید. در این حالت اگر متر باز شود یا از دور باسن بزرگ پایین بیفتد ، مشخص می شود اندازه های گرفته شده ، دقیق نبوده است .

دور زانو
زانو فرد باید به صورت زاویه 90 درجه قرار بگیرد . متر را از پشت زانو عبور داده و دور زانو را به صورت کیپ اندازه گیری می کنیم ، برای شلوار های که اندامی تر هستند . اما اگر بخواهید شلوار آزاد تر باشد در قسمت زانو کمی دور متر را باز تر می گیریم و اندازه گیری را انجام می دهیم .
دور مچ
دور مچ را اگر به صورت کیپ اندازه گیری کنید برای شلوار های کشی با دمپای تنگ مناسب است . حالا اگر دمپای شلوار گشاد بود هر چقدر خواستید به آن آزادی بدهید و در کار اعمال کنید و اگه پارچه شما کشی نبود و خواستید دمپا حداکثر تنگی را داشته باشه شما باید از پشت کف پاشنه پا تا روی مچ پا را اندازه بگیرید.
دور ران
اگر حدودا 4 سانتی متر از خط فاق بیاییم پایین دور ران فرد محسوب می شود این کار رو هم میتوانید در حالت نشسته انجام بدهید . این یک اندازه کنترلی در اندام هست .
قد تا زانو
متر را روی کمر فرد قرار داده و تا قسمت برجستگی زانو همان کفشک زانو اندازه می گیریم .

قد شلوار :
با متر از خط کمر تا لبه ی پایین شلوار را از خط پهلو تا روی پا اندازه بگیرید .
این اندازه ممکن است کمتر یا بیشتر باشد . ( بستگی به مدل لباس ، گشادی لبه ی شلوار و کفش مورد استفاده دارد . )
اگر این آموزش خیاطی برای شما مفید واقع شده و علاقمند به یادگیری کامل نکات دوختی در لباس های مختلف هستید ،لازمه بدونید این آموزش بخش کوچکی از صفحات کتاب ( نازکدوزی زنانه (الگوی بالا تنه، آستین، شلوار و پیراهن) ) از دسته ( کتاب های طراحی دوخت ) هست ، که شما می تونید در سایت علم این کتاب ها رو با لینک مستقیم دانلود و مطالعه کنید .
احتیاج به حمایت ، آموزش بیشتر و تخصصی تر داری ؟
برای آموزش به صورت خصوصی با ما در ارتباط باش .
غیر از آفرینش ادبی و هنری
به دغدغه بیشتری نیاز نداری .
علم کامل بهت کمک می کنه ،
تو فقط خلق کن و لذت ببر …
علم کامل _ لباس کامل